Press "Enter" to skip to content

Despre Kovesi și puțin dublu standard

Reclama ta aici!

Vocea Naţională este un site cu acoperire națională ce vine cu un proiect nu doar unic, dar care pune accent pe calitatea informaţiei, dorințelor fanilor noștri, și, cel mai important, oferă garanția unui impact în rândul clienților pe care vi-i doriți să acceseze compania dumneavoastră.

Eh, acum să vedem cum o fi, cu toată nebunia cu dosarul Laurei Codruța Kovesi. 

Partea cea mai mișto din toată povestea asta este filmulețul pe care l-a postat Dragoș Pătraru și pe care-l puteți vedea aici 

Ceea ce spune Pătraru, dar mai ales și ceea ce spun oamenii în comentarii, dezvăluie multe lucruri despre societatea noastră minunată. 

Și anume: suntem profund amețiți de gândul că există și că trebuie să existe mereu un „salvator”, dublul standard e nouă formă de politică, suntem orbi în ceea ce privește realitatea justiției, corupția politică ne face să uităm de corupția din justiție, habar nu avem ce înseamnă jurnalism, nici măcar jurnaliștii. 

Nu că aș susține 100% ce zice Pătraru în acel video, dar comentariile nu fac nimic altceva decât să sublinieze și mai bine ce zice și să scoată în evidență și mai tare ceea ce am zis eu nițel mai sus. 

Și acum să mă explic, punctual, cu liniuță:

  • LCK nu e fecioară, pură, zeiță sau mai știu eu ce entitate perfectă; pozele ălea în care era cu Dragnea, Ghiță sau mai știu eu care nu sunt trucate. Nu spun că e la fel de ticăloasă ca ei, nu. În nici un caz. Dar nu e perfectă. Haideți să încercăm să ne vindecăm de idolatrizarea asta excesivă. Nu ne face bine. 
  • dublu standard much? Dacă alții s-au retras și au lăsat să-și facă justiția treaba și să decidă judecătorii cine e vinovat sau nu…… știți voi… nu ați înnebunit de extaz zilele trecute când a zis Tusk că e datoria judecătorilor să decidă vinovatul? 
  • trebuie să înțelegem că abuzurile în justiție există! Exemplul lui Orban poate e nefericit, din cauza experienței lui cu politica, dar e un exemplu cât se poate de bun și real, că de multe ori dosarele sunt scoase atunci „când trebuie” . Înțelegeți abuzul? Dacă omul a încălcat legea și știi și ai dosarul, de ce nu-l scoți și aștepți „momentul”? 
  • punctul anterior duce la următoarea afirmație: justiția e sub comandă politică. Au! Da, e nasol, doare. E aiurea să zic asta. Dar așa e. Oricât de bine și-ar fi făcut DNA treaba, să scoți dosare la comandă… Nu e ok. Nu așa se face. Dacă vrem justiție pe bune, scoatem dosarele când s-a constatat fapta, nu după 10 ani, nu-i așa? Nu a zis Kovesi că nu înțelege de ce e dosar pe fapte de acum 10 ani? Păi nu asta e practica? 
  • Pătraru pierde puțin din rating acum. Așa cum au mai comentat unii că se ia de Cioloș. Chiar și eu am fost luată de Pătraru, și vorba aceea, chiar ne cunoaștem. Pătraru, deși nu întotdeauna aș putea fi de acord cu el, mi se pare printre puținii jurnaliști care chiar sunt ai dracului de imparțiali, dar care în același timp știu să acorde și șanse. Exemplu, deși îl ia și pe Cioloș în vizor, l-a avut invitat în emisiune. 

Anchetarea lui LCK fix în momentul ăsta, când e pe cale să o taie la Bruxelles e dovada foarte clară că justiția nu se face chiar așa cum credem noi. Să fiți sigur că cineva i-a pus dosarul pe masă lui Kovesi, cu optiunile prezentate. Evident că nu te dai în spate când știi că poporul te susține. De-asta zic să o lăsați mai moale cu idolatrizarea. Îi face pe oameni să-și permită cam multe. 

Nu ar fi decent acum să spună Kovesi că are încredere în justiție și să se retragă lăsând judecătorii să decidă? Ce va face? Își va acuza proprii colegi de breaslă de abuz? Chiar ea a spus că are 18 dosare și că este hărțuită. De către cine? 

A nu se înțelege că acest articol e un atac la Kovesi. Nicidecum. Încerc doar să subliniez că justiția, indiferent pe mâinile cui e, este influențată de politic. Până și cel mai mic politician, din ultimul colț al țării, are un dosar pregătit, „în caz că trebuie”. De asta are și Kovesi 18 dosare, tot „în caz că trebuie”. 

Iar cine e la șefia DNA, să nu-mi spune-ți că vezi Doamne, nu știe. Măi, nu fiți naivi și nici ipocriți. Lucrurile merg într-un fel și toți o știu. Chiar și noi, cetățeni simpli, dar ne cam doare să recunoaștem, adevărul e greu. 

Autor: Cristina Stîngu

Reclama ta aici!

Vocea Naţională este un site cu acoperire națională ce vine cu un proiect nu doar unic, dar care pune accent pe calitatea informaţiei, dorințelor fanilor noștri, și, cel mai important, oferă garanția unui impact în rândul clienților pe care vi-i doriți să acceseze compania dumneavoastră.

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.