Press "Enter" to skip to content

Fenomen îngrijorător: Partidul premierului Viktor Orban, preia presa de limbă maghiară din Transilvania

Viktor Orban îşi sporeşte influenţa tot mai mult în rândul comunităţii maghiare din Transilvania. Pe lângă proiectele de investiţii şi finanţare acordată în diverse domenii, printre care şi în fotbal, acum partidul premierului maghiar Fidesz începe să preia cam tot ce înseamnă presă în limba maghiară din Transilvania, potrivit b1.ro.

Jurnaliştii de la pressone.ro arată că cel mai puternic nou jucător de pe piața media din Transilvania, dar și mediator al banilor puși la dispoziție de guvernul de la Budapesta, este un ONG: Asociația Pentru Spațiul Media Transilvan – ASMT

Analiștii fenomenului avertizează că este vorba despre o preluare în bloc a mijloacelor de informare în limba maghiară destinate maghiarilor din afara granițelor Ungariei. Criteriile de alocare a fondurilor sunt netransparente și tributare politicii partidului aflat la guvernare în Ungaria, FIDESZ, spun observatorii independenți ai fenomenului din țara vecină.

Un studiu lansat anul trecut arată o creștere a consumului de presă în limba maghiară al etnicilor unguri din Transilvania grație “încorporării” în spațiul media din Ungaria. Este un efect al strategiei transnaționale dezvoltate de guvernul maghiar.

surse: stiripesurse.ro / pressone.ro

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.