Press "Enter" to skip to content

Jocurile Invictus Sydney 2018: Militarii români au obținut două medalii de aur și una de argint

Sportivii militari români au reușit la Sydney să cucerească două medalii de aur și una de argint la diferite probe de tir cu arcul în cadrul jocurilor Invictus de la Sydney, dedicate soldaţilor răniţi pe front.

Militarii români scriu istorie la ediţia din acest an a Jocurilor Invictus, de la Sydney, competiție dedicată militarilor care au fost răniți în teatrele de război.
Sportivii noştri au reușit să cucerească două medalii de aur și una de argint la diferite probe de tir cu arcul, anunţă hotnews.ro.

Eugen Pătru a reușit să căștige medalia de aur la tir cu arcul olimpic, iar echipa României a obținut medalia de aur la tir cu arc compus. Echipa este formată din Ionuț Butoi, Augustin Pegulescu și Dorin Petruț.

Invictus Games” este un eveniment sportiv internaţional organizat din 2014 de Fundaţia Invictus Games, patronată de Prinţul Harry al Marii Britanii, pentru a încuraja și sprijini recuperarea fizică și reabilitarea militarilor răniți în teatrele de operații. Jocurile supranumite „olimpiada militarilor” cuprind mai mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la aparat special, haltere, ciclism, volei din şezut, înot, baschet şi rugby din scaunul cu rotile, golf şi hochei.

România se află în acest an la a doua reprezentare, după ce în 2017 la Toronto au participat 15 militari răniţi, la șase discipline sportive individuale – tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea s-a adăugat, ca sport de echipă, volei din șezut. Ca rezultate, în 2017 lotul României a reușit să obțină patru medalii, dintre care una de aur (tir cu arcul pe echipe), una de argint (tir cu arcul simplu) și două de bronz, la canotaj și proba de 1.500 metri.

 

 

Foto: Invictus Echipa Romaniei / Laurentiu Turoi

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.