Press "Enter" to skip to content

Clădirile cu risc seismic, una dintre problemele majore ale Capitalei.

În Bucureşti, de exemplu, numărul clădirilor încadrate în clasele I şi II de rism seismic a crescut, în ultimii doi ani. În bilanţul publicat de Primăria Capitalei, în luna februarie, apar 689 de clădiri cu risc ridicat de prăbuşire sau pentru care sunt aşteptate „degradări structurale majore” în caz de cutremur, în timp ce, în urmă cu doi ani, lista cu astfel de clădiri şubrede număra doar 667 de imobile.

Lista actualizată a imobilelor încadrate în clasa I de risc seismic, care se pot prăbuşi în caz de cutremur.În 22 februarie, PMB a actualizat lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic.

Pe listă se află în prezent 170 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, adică acele imobile care prezintă risc ridicat de prăbuşire la cutremur.

Iar statistica mai conține aproape 1.600 de clădiri încadrate în categorii de urgență, dar care nu au fost încă incluse în clasele de risc seismic corespunzătoare. De asemenea numărul de clădiri consolidate aproape că a rămas neschimbat, de la 75, în 2016, la 84, câte au fost consolidate până acum.

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.