Press "Enter" to skip to content

Surpriză pentru bucureşteni. Firea taie bani de la spitale și de la transportul în comun și dă încă 10 milioane de lei la Catedrala Mântuirii Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului ar putea beneficia de un sprijin de 10 milioane de lei, conform proiectului de rectificare bugetară aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 22 noiembrie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, astfel încât sumele alocate în acest an de către Municipalitate construirii lăcaşului de cult ar urma să se ridice la 35 de milioane de lei, transmite Agerpres.

Banii pentru biserici sunt dați din bugetul Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic, fiind mutați de la statui, însă per total bugetul AMPT nu crește. Mai exact, se taie 11 milioane lei de la Monumentul Infanteriei și alte mici sume de la alte obiecte de for public și se redirecționează către biserici.

De la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale se taie 6,2 milioane lei, iar de la Centrul de Protecţie a Plantelor, 1,1 milioane lei. Conform unui centralizator, banii pentru spitale urmează să fie diminuaţi cu un total de 26 de milioane lei: dintre care 3,6 milioane de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, 6,3 milioane de la Spitalul de chirurgie oro-maxilo facială, 2,4 milioane lei de la Spitalul „Carol Davila”, 3,9 milioane lei de la Spitalul Foişor, 2,3 milioane lei de la Spitalul „Victor Gomoiu”, 6,2 milioane lei de la Spitalul „Victor Babeş” şi 4,5 milioane lei de la Centrul de evaluare şi tratament al toxicodependenţelor pentru tineri.

Aministrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic are în 2018 un buget uriaș, circa 207 milioane lei, în principal bani pentru biserici și statui.
Rectificarea bugetară prevede și alte relocări de fonduri. De exemplu, se taie de la Societatea de Transport București 24 milioane lei și rămân 117 milioane. Banii se iau în principal de la modernizare tramvaie și troleibuze.
foto: Agerpres

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.