Press "Enter" to skip to content

INFECȚII INTRASPITALICEȘTI. Încă trei cazuri de bebeluși născuți la Giulești și contaminați cu stafilococ auriu

Creşte numărul bebeluşilor contaminaţi cu stafilococ auriu. Încă trei copii diagnosticaţi cu piodermită au fost internaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Toţi bebeluşii infectaţi cu această bacterie periculoasă s-au născut la Maternitatea Giuleşti. 

Copiii au erupţii pe piele şi probleme respiratorii, simptome specifice infecţiei cu stafilococ auriu. Este aceeaşi bacterie care a fost confirmată deja la 17 nou născuţi şi 15 angajaţi ai maternităţii.

În timp ce laboratorul lucrează să analizeze probe recoltate de la bebeluşii recent internaţi la Grigore Alexandrescu, medicii au început deja tratamentul cu antibiotice.

Pentru că nu există o perioadă de incubaţie, este posibil să mai apara copii îmbolnăviţi de stafilococul auriu.

Reprezentanții maternității continuă însă să susțînă că e imposibil că infecția să fi fost luată de la ei și pun problema pe seama mamelor.

O mama a declarat, însă, pentru Digi24 că, în momentul în care a fost externat din maternitate, copilul deja avea pe piele o iritatie, dar medicii de acolo i-au spus că e totul bine, să meargă acasă. Peste două zile, ea s-a prezentat cu cel mic la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Firea și maternitatea acuză dezinformare

În același timp, însă, Primăria Capitalei a transmis miercuri un comunicat în care se spală pe mâini de orice responsabilitate.

Precizăm că maternitatea este în administrarea Primăriei București.

foto: G4Media.ro

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.