Press "Enter" to skip to content

E oficial! Avem EPIDEMIE de gripă în România.

Ministeul Sănătăţii a declarat, în mod oficial, epidemie de gripă în România. Sorina Pintea a anunţat miercuri că se constată că vorbim despre o evoluţie epidemică a gripei înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, marți seară, că din cei 54 de români care au murit din cauza gripei, 49 sufereau și de alte boli, alți cinci pacienți decedați nefiind cunoscuți și cu alte afecțiuni.

Sezonul trecut, 129 de oameni au murit din cauza gripei, ultimul deces fiind înregistrat în luna mai 2018. Acum, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54, de la începutul sezonului, a informat marţi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Până în acest moment știm că au fost două săptămâni epidemice la rând, cu 117.000 de infecții respiratorii și peste 4.600 de cazuri de gripă. Specialiștii au declarat săptămâna 14-20 ianuarie ca fiind a două săptămână cu caracter epidemic. Conform raportărilor INSP, acest interval a avut un caracter epidemic, la fel ca și săptămâna anterioară acesteia (7-13 ianuarie).

Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul așteptat. Conform specialiștilor, dacă şi cea de a treia săptămână (20-26 ianuarie) consecutiv își va menține caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă, precizează Digi 24. 

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.