Press "Enter" to skip to content

Alocația copiilor din România rămâne tot 84 de lei. Senatorii PSD au votat împotriva măririi la 200 de lei.

PSD au respins proiectul PNL care majora alocaţiile pentru copii la 200 lei. 

Majoritatea PSD-ALDE-UDMR din senatul României a respins proiectul de lege ce prevedea mărirea alocațiilor în 2019. Proiectul de lege propunea majorarea alocației anual cu 100% din rata medie anuală a inflației.

 „În anul 2015, alocaţia pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe luna per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio formă pentru a ajută în vreun fel valoarea alocaţiei, indiferent de evoluţia preţurilor şi a inflaţiei. Se poate remarcă uşor că ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii şi ţinerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflaţiei, care a atins şi cifră de 5,2% în anul 2018.

Creşterea continuă a preţurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor.  În acelaşi timp, România înregistrează anual o creştere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii şi ţinerii”, este prezentat în expunerea de motive.       

„O primă măsură necesară este ajustarea valorii alocaţiei cu indicele anual de inflaţie pentru a menţine sumă la aceeaşi valoare de piaţă, cu alte cuvinte să nu scadă”, este adaugă în expunerea de motive a propunerii legislative.

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.