Press "Enter" to skip to content

Tupeu! UDMR a anunțat că simbolurile maghiarilor în România vor fi drapelul Ungariei și al Ținutului Secuiesc

UDMR a transmis un mesaj societății românești, făcând apel să accepte folosirea de către comunitatea maghiară, în deplină libertate, fără sancțiuni, simbolurile proprii care o caracterizează și fac parte din identitatea sa etnică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Membrii națiunii maghiare sunt cei care se consideră maghiari indiferent unde trăiesc pe acest glob, de la Tokyo până la Toronto, împreună cu cei din țara mamă, cu maghiarii din Bazinul Carpatic și cu comunitatea maghiară din România.
Potrivit acestuia, reprezentantii comunitatii maghiare din Romania asteapta ca Romania, UE si comunitatea internationala sa sprijine posibilitatea utilizarii libere a acestor simboluri.

Simbolurile naționale pot fi folosite liber nu doar în țara mamă, ci oriunde unde trăiesc membri ai acestei națiuni.

Simbolul maghiarilor este simbolul națiunii maghiare, steagul roșu, alb, verde, pe care îl considerăm al nostru”, a rostit de la tribuna Congresului UDMR, Attila Cseke.

Potrivit acestuia, reprezentanţii comunităţii maghiare din România aşteaptă ca România, UE şi comunitatea internaţională să sprijine posibilitatea utilizării libere a acestor simboluri.

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.