Press "Enter" to skip to content

Taxa pe lăcomie: PSD ne va arde la buzunar începând de la 1 martie

Din cauza taxei pe lăcomie, tarifele de distribuţie a energiei electrice vor creşte de la 1 martie pentru toţi distribuitorii. Anunțul ANRE privind creșterea tarifelor la electricitate.

Tarifele de distribuţie a energiei electrice vor creşte de la 1 martie, potrivit unor Ordine ale ANRE, aflate în stadiu de proiect, informează economica.net. Decizia a fost luată ca urmare a taxei de 2% pe cifra de afaceri, introdusă de OUG 114, despre care oficialii au spus că se prorogă cel puţin un an, însă a fost recunoscută drept cost, şi va fi introdusă în tarife.

Profit.ro notează că în cazul producătorilor și furnizorilor, în urma plafonării prețului gazelor la 68 lei/MWh și a reintroducerii controlului prețului la energia electrică, există două variante: ori ca acestă contribuția de 2% să fie  recunoscută în noile tarife aplicate consumatorilor casnici, fie recuperarea eă să fie maânată după expirarea termenului de 3 ani de politică intervenționistă a ANRE.

Ordine similare, prin care contribuția de 2% va fi suportată de consumatorii finali, vor fi emise de ANRE în cazul distribuitorilor de gaze naturale, scrie profit.ro. 

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.