Press "Enter" to skip to content

Timiș: Peste o mie de voluntari au plantat 17.000 de pomi într-o singură zi

Peste o mie de voluntari au ales ca sâmbătă, 16 martie, să planteze fapte bune pe dealul de la Cralovăț. Au plantat 17.000 de puieți de cer, frasin, paltin și cireș,într-o acțiune care face parte din iniţiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat „Plantăm fapte bune în România”.

Deşi vremea nu a fost una foarte bună, pe o ploaie măruntă ce a căzut în reprize, aproximativ 1.200 de voluntari au plantat 17.000 de puieți forestieri, frasin, paltin și cireș, pentru a preveni erodarea și alunecarea dealului în timp, dar și pentru a extinde pădurea din zonă.

“Apreciem efortul tuturor, mai ales pe o astfel de vreme, și mulțumim voluntarilor, unii fideli acțiunii noastre, că nu au renunțat și datorită lor plantația va prinde rădăcini” , a declarat Andreia Schneider, coordonator local Timiş pentru debanat.ro.

Asistența tehnică de specialitate a fost asigurată voluntar de ingineri silvici de la Direcția Silvică Timiș. Organizatorii locali sunt Asociația ECO CLUB Timișoara, Primăria și Consiliul local al comunei Topolovățu Mare

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.