Press "Enter" to skip to content

ONG-ul care construieşte un spital de la zero, blocat de Ministerul de Finanțe

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă” care construieşte un spital la Bucureşti, acuză un „atac în stil mafiot” dat de Ministerul Finanțelor și ANAF la adresa ONG-urilor.

„A început atacul direct la ONG-uri. Un atac în stil mafiot: esti obligat să îndeplineşti reguli care nu pot fi îndeplinite. Un atac care poate bloca SPITALUL pe care 250.000 de oameni îl construiesc”, afirma fondatoarele asociaţiei. Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu precizează, pe Facebook, că ministrul Eugen Teodorovici a dat, pe 15 martie, fară respectarea termenului legal de dezbatere publică, „un ordin abuziv, prin care ONG-urile trebuie să îndeplinească o procedură birocratică: sa depună, iar şi iar, documente pe care le-au mai depus la ANAF, să facă dovada că nu au datorii la stat (deşi ANAF are toate insituţiile la îndemană şi-ţi blochează imediat conturile în caz ca n-ai plătit la timp) şi, cireaşa de pe tort, să declare pe propria răspundere ca fac ce zic că fac, ca şi cum din start se prezumă că ONG-urile una zic şi alta fac”.

Ele explică faptul că procedura e absurdă şi inutilă, dar chiar şi aşa ea nu poate fi respectată, pentru ca declaraţia electronică pe care au obligaţia ONG-urile să o depună, pentru a figura în Registru şi a putea în continuare să obâina donaţii şi sponsorizări, nu există pe site-ul ANAF.

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.