Press "Enter" to skip to content

La presiunea UDMR, Guvernul a modificat Codul administrativ, dând posibilitatea folosirii limbii minorităților și în localitățile în care acestea au o pondere sub 20%

Guvernul a făcut mai multe modificări la Codul administrativ, în ședința de miercuri, adoptând inclusiv prevederea care dă posibilitatea folosirii limbii minorităților naționale și în localitățile în care acestea au o pondere mai mică de 20%.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat că, în baza principiului autonomiei locale, prin hotărâre de consiliu locale se poate decide utilizarea limbii minorităților și în localitățile în care acestea au o pondere sub 20%. Practic, se reia forma adoptată de Parlament în Codul administrativ și care nu a fost preluată de Guvern.

Marți au fost convocați mai mulți reprezentanți ai ministerelor pentru a opera modificări la Codul Administrativ.

Aceasta a fost ultima săptămână în care guvernul mai poate adopta ordonanțe de urgență, dat fiind că e ultima săptămână în care Parlamentul este reunit în sesiune.

Kelemen Hunor marți pe Facebook după întâlnirea cu Dăncilă.

„I-am spus că drepturile câştigate, e un principiu, rămân drepturi câştigate, nu se anulează, nu se atinge de drepturile câştigate. Şi acolo scrie că în funcţie de datele statistice, de recensământ, drepturile câştigate vor fi retrase dacă se schimbă procentul în interiorul unei unităţi administrative. Am spus că nu este corect şi ar trebui să se gândească la modificare la acel articol unde scrie că interesul public naţional tot timpul este prioritar faţă de interesul public local. Asta înseamnă că orice guvern va încăleca administraţia locală şi administraţia locală permanent va fi sub presiune autorităţilor centrale, ceea ce nu este ok”, a arătat Kelemen”, a spus Kelemen Hunor pentru Agerpres.

surse: g4media.ro, www.agerpres.ro

Foto: Inquam Photos / Raul Ștef

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.