Press "Enter" to skip to content

Numărul real al morților infectați la „Marius Nasta” este mult mai mare: 17 infectați cu acinetobacter dintre care 13 au murit!

La Institutul „Marius Nasta” au decedat, de la începutul anului, 13 pacienţi infectaţi cu bacterii din spital.

„Este de menţionat că pacienţii care au fost suprainfectaţi cu aceşti germeni extrem de greu de tratat au avut patologie respiratorie gravă. Medicul epidemiolog trebuie să-mi facă un raport vizavi de modul în care a fost el informat despre aceste cazuri”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, din Capitală.

Pe 19 februarie 2019, Direcția de Sănătate Publică a decis oprirea activității blocului operator și a secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecțiile intraspitalicești nu erau conforme

„În anul 2018, în institut au fost raportate 51 de infecţii nosocomiale cu mai mulţi germeni. Din 01.01.2019, s-au raportat către DSP 14 infecţii la pacienţi cu acelaşi germene. Raportarrea către DSP s-a făcut pentru 14 cazuri, pentru că la trei dintre pacienţi confirmarea infecţiei s-a făcut postmortem”, potrivit unei informări a managerului Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

surse: cotidianul.ro, libertatea.ro

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.