Press "Enter" to skip to content

Se împlinesc 158 de ani de la naşterea lui Alexandru Davila, unul dintre cei mai mari dramaturgi români

1856: Vasile Boerescu a adresat un memoriu ministrului de externe al Franței, Alexandre Walewski, în care pleda pentru constituirea unui stat național românesc independent sub garanția celor șapte mari puteri.

*1862: S-a născut Alexandru Davila, dramaturg român

1894: S-a născut Otilia Cazimir, scriitoare, poetă 

1901: S-a născut Jean Georgescu, regizor și actor român 

1959: S-a născut Dan Puric, actor și regizor de teatru român

2000: A avut loc, la București, reuniunea statelor membre ale Pactului de Stabilitate din Europa de Sud-Est, la nivelul șefilor de state și de guverne, la finele căreia a fost semnată Carta relațiilor de bună vecinătate, stabilitate, securitate și cooperare în Europa de Sud-Est.

sursa: wikipedia

S-a nascut la 12 februarie 1862, in localitatea Golesti, de langa Pitesti, jud. Arges. Este fiul doctorului Carol Davila – intemeietorul invatamantului medical din Tara Romaneasca si al Anei Racovita (nascuta Golescu).

A debutat cu poezii. Capodopera lui este drama istorică în versuri „Vlaicu Vodă” (1902) capitol dintr-o proiectată trilogie, „Mirciada”, una dintre operele de bază ale repertoriului dramatic românesc. În ea se evocă, în versuri de amploare romantică, unul dintre momentele de luptă pentru menținerea și întărirea independenței Țării Românești... citeşte mai mult

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.