Press "Enter" to skip to content

Aurel Persu, românul care a inventat prima mașină aerodinamică din lume

Românii sunt mari inventatori. Ei au inventat quadcopterul, motorul de reacție, testul de screening pentru col uterin și multe alte invenții uimitoare.

Aurel Persu a inventat prima mașină aerodinamică din lume. Mașina a fost inventată în urmă cu aproximativ 100 de ani și nimeni până acum nu a reușit să creeze un design mai bun cu acest scop.

HTML Image as link
Qries

Aurel Persu sa născut în 1890 la București și a absolvit cu onoare Școala Tehnică Berlin-Charlottenburg. De asemenea, a fost acordat de Ministerul Public de Instrucțiuni din Germania pentru cercetarea sa în domeniul aeronavelor în spațiul cosmic.

În anii 1920, Persu a început să construiască o mașină aerodinamică finanțată din banii proprii. Designul a fost inspirat de o picătură de apă. Autovehiculele din acel moment păreau destul de diferite de designul său. Masina pe care a inventat-o ​​avea roțile integrate în cadrul mașinii. Masina Persu inventata a atins coeficientul aerodinamic de 0,22. Acum, automobile precum un Ferrari 458 ating un coeficient de 0,33.

Persu a condus mașina cu 120.000 kilometri, cu o viteză de 80 de kilometri pe oră. Masina avea un motor de 1400 centimetri cubi. Ford și General Motors au vrut să cumpere brevetul de mașini, dar Aurel Persu a refuzat. Mașina poate fi admirată la Muzeul Național Dimitrie Leonida.

HTML Image as link
Qries

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries