Press "Enter" to skip to content

Cele mai frumoase locuri din Buzău

Județul Buzău este situat în regiunea istorică Muntenia, România. Regiunea ascunde atracții interesante din România, unele „pietre ascunse”, cum ar fi șaua Poarta Vântului, Focurile vii și Vulcanii noroiaşi . Masivul Siriu din Muntii Buzaului ofera unul dintre cele mai frumoase peisaje din Romania. Cea mai atractivă pistă pentru turiști începe de la cabana Black Valley până la Poarta vântului. Șaua Porții Winds este locul unde se întâlnesc schițele carpaților, la altitudinea de 1.490 de metri. Este o șa largă între vârful Bocarnea (1.657 m) la creasta nordică și Malaia (1.662 m) la sud.

La o distanță de mers pe jos de Poarta Vântului se află „Lacul Vulturilor” sau „Lacul fără fund”. Lacul se află lângă vârful Malaia, la peste 1400 de metri altitudine. Se numește „Lacul Vulturilor „, deoarece aici, potrivit legendei scriitorului român Alexandru Vlahuta, „vulturul vine în primăvară, beau apă pentru a crește tânăr; aici își învață bebelușii să zboare; peste această oglindă fermecătoare se trezesc cu aripile larg deschise împărații cu înălțimi înalte „. De asemenea, se numește” Lacul fără fund”, deoarece, potrivit unei legende, un shephard și-a părăsit turma de oi, și-a aruncat bățul în lac și a plecat. După un an de rătăcire, lipsindu-și oile și locurile de origine, sa întors acasă și și-a găsit bățul în lac. O altă atracție interesantă pe pistă este „Focurile vii”.

Traseul principal către Focurile vii începe din satul Terca, localitatea Lopatari. Incendiile vii reprezintă un fenomen natural generat de gazele care suflă crăpăturile pământului și apoi se aprind în mod spontan, formând flăcări de 50, înălțime de până la 100 de centimetri. Localnicii spun că focul arde din când în când, dar oamenii le luminează. Flacarile ajung la înălțimi mai înalte în nopți, ajungând până la 1,5 metri. Din păcate, nu există infrastructură turistică și rutieră. Cele mai apropiate pensiuni sunt la o distanță de peste 20 km.

O alta atractie cu gaze naturale din Buzau, care este mai usor de atins, este reprezentata de Vulcanii Noroioşi, mini craterele. Se răspândesc pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare, iar ieșirea de lavă este o amestecare a apei cu lut produs de gazele subterane.

sursa: business-review.eu

Lacul fără fund
Lacul fără fund

 

Vulcanii Noroiosi
Vulcanii noroioşi

 

Focurile Vii
Focurile vii

 

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries