Press "Enter" to skip to content

Citate de Leon Dănăilă, geniul neurochirurgiei româneşti.

Leon Dănăilă s-a născut la data de 1 iulie 1933, în orașul Darabani (jud. Botoșani), unde a făcut și primele patru clase primare. A continuat apoi școala la Liceul „Grigore Ghica V.V.” din Dorohoi pe care l-a absolvit în anul 1952. În același an, prin concurs, a intrat la Facultatea de Medicină din Iași, pe care a absolvit-o în 1958.

          După absolvirea Facultății de Medicină din Iași (1958) a lucrat timp de 2 ani ca medic stagiar la Spitalul din Comănești (1958-1960) și apoi un an la Circumscripția sanitară din Dărmănești (1960-1961). În anul 1961, prin concurs, a ocupat postul de medic secundar neurochirurg la clinica de Neurochirurgie de la Spitalul „Gh. Marinescu” din București unde lucrează și în prezent.

          Prin examene și concursuri severe a devenit în anul 1966 medic specialist neurochirurg, în anul 1972 doctor în medicină cu lucrarea „Neuronomul Spinal”, în 1974 medic primar neurochirurg gradul III, în anul 1981 medic primar neurochirurg gradul II și șef al secției VII de neurochirurgie vasculară și microneurochirurgie. În anul 1972, a absolvit la cursuri de zi și Facultatea de Filozofie-Psihologie din București.
          Absolvent al Facultății de Medicină din Iași (1958) și al Facultății de Filozofie-Psihologie din București a ocupat prin concurs în anul 1991 postul de profesor neurochirurg la clinica II Neurochirurgie al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, iar în anul 1992 cel de profesor de psihoneurologie la Facultatea de Psihologie a Universității “Titu Maiorescu” din București.

Surse:
1. http://ro.wikipedia.org/wiki/Leon_Dănăilă
2. http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-19727066-geniul-medicinei-isi-casa-carte.htm

„Corupția vine din lipsa educației.”

„Dacă simţi că-ţi place ceva foarte mult, e bine să-ţi urmezi calea şi să perseverezi. Numai aşa poţi câştiga pariul cu viaţa.”

„Omul este mare prin ceea ce lasă în urma sa, nu prin ceea ce face.”

„Credinţa este foarte importantă pentru beneficiul omului, în general. Omul lipsit de credinţă este un om pierdut.”

„Decât să căutăm o țară mai bună, mai bine găsim conducători mai buni să o conducă pe aceasta.”

„Se spune că cel mai bun neurochirurg trebuie să aibă ochi de vultur, mâini de femeie şi inimă de leu. ”

„Stările depre¬sive scad imuni¬ta¬tea. Un bolnav de cancer îşi agravează boala dacă ajunge la depresie şi n-o poa¬te gestiona ”

„Dacă faci un bine cuiva, nu trebuie să ceri nimic înapoi ”

„Un om foarte competent, nu poate să fie corupt.”

Vocea Națională

http://www.voceanationala.ro/

Blog de identitate națională.

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries