Press "Enter" to skip to content

PERFORMANȚĂ. România a obţinut şapte medalii la Campionatele Europene de canotaj, fiind liderul clasamentului pe naţiuni

România a încheiat competiţia lider în clasamentul pe medalii.

Echipajul masculin de opt plus unu al României, format din Alexandru-Cosmin Macovei, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Radu, Alexandru Matinca, Cristi-Ilie Pîrghie şi Adrian Munteanu, a obţinut medalia de bronz, duminică, la Campionatele Europene de canotaj de la Glasgow. 

Echipajul de dublu vâsle masculin, format din Marian Enache şi Ionuţ Prundeanu, a obţinut argintul chiar de ziua lui Enache, care a împlinit 23 de ani.

Cei doi români au încheiat finala cu timpul de 06:10.710. Au fost devansați doar de echipajul din Franţa (06:10.210).

Echipajul masculin de opt plus unu al României, format din Alexandru-Cosmin Macovei, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Radu, Alexandru Matinca, Cristi-Ilie Pîrghie şi Adrian Munteanu, a obţinut medalia de bronz, cu timpul de 05:29.710.

Cursa a fost câștigată de Germania (05:27.480), iar pe locul 2 s-a clasat Olanda (05:29.510).

Tot în ultima zi a finalelor, echipajul feminin de dublu vâsle categorie uşoară, format din Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă, s-a clasat pe locul patru, cu timpul de 07:00.580.

Podiumul a fost ocupat de Olanda (06:57.350), Polonia (06:58.390) şi Elveţia (07:00.360).

Sâmbătă, România a obţinut la CE de canotaj trei medalii de aur (opt plus unu feminin, 4 rame masculin, dublu rame feminin), una de argint (patru rame feminin) şi una de bronz (dublu rame masculin). Bilanțul final a fost de șapte medalii: trei de aur, două de argint și două de bronz.

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries