Press "Enter" to skip to content

Ce se întâmplă în România NU este democraţie. A fost o declaraţie deschisă de război împotriva propriului popor!

Reclama ta aici!

Vocea Naţională este un site cu acoperire națională ce vine cu un proiect nu doar unic, dar care pune accent pe calitatea informaţiei, dorințelor fanilor noștri, și, cel mai important, oferă garanția unui impact în rândul clienților pe care vi-i doriți să acceseze compania dumneavoastră.

Pe pagina de internet a postului public de radio din Germania, Deutsche Welle, este publicat un comentariu foarte dur la adresa Puterii de la Bucureşti. Guvernul PSD-ALDE este acuzat că a ochestrat violenţele de vineri din Piaţa Victoriei.

„De neînchipuit într-o democraţie! Repetăm, ca să se înteleagă mai bine: nu a fost o operaţiune a jandarmilor împotriva unor manifestanţi radicali de dreapta sau de stânga predispuşi la violenţe, aşa cum s-a mai văzut prin diverse ţări din Europa. A fost o declaraţie deschisă de război împotriva propriului popor!”, a scris jurnalistul Robert Schwarz.

Iată editorialul integral:

Niciodată nu a fost falimentul unui guvern mai clar ca acum: autorităţile de la Bucureşti au desfăşurat efective foarte numeroase de jandarmi pentru a arăta lumii întregi cine deţine puterea în România! În jur de 100.000 de persoane au venit în Piaţa Victoriei din capitala ţării, în faţa sediului Guvernului, pentru a demonstra împotriva corupţiei şi în favoarea statului de drept şi a unei justiţii independente. Mulţi dintre manifestanţi au venit din întreaga Europa, călătorind mai multe zile pentru a ajunge la protestele de la Bucureşti. Au venit pentru a cere ca şi in vechea lor patrie să fie respectate acele valori pe care le-au întâlnit în ţările în care au emigrat.

A fost un strigăt pentru democraţie şi normalitate într-o ţară care pare acaparată pe moment de cleptocraţi şi de nepotismul extins practicat de aceştia. A fost o premieră absolută în Europa: zeci de mii de români care trăiesc şi muncesc în afara ţîrii şi-au luat concediu pentru a reveni în România pentru a arăta alături de familii şi prieteni care nu şi-au uitat patria. Românii din ţară şi din afara ei au vrut să transmită un mesaj clar: opriţi prăbuşirea României!

De neînchipuit!

Răspunsul guvernanţilor a fost brutal. Din cauza unor grupuri razleţe de huligani care s-au amestecat printre demonstranţii paşnici, pentru a provoca incidente, poliţia a folosit la întâmplare şi fără judiciozitate gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi bastoane. Împotriva unor familii cu copii, împotriva celor în vârstă, împotriva jurnaliştilor. Împotriva oamenilor simpli care nu au vrut să renunţe la speranţa ca vor trăi din nou intr-o democratie functionala. La ei acasa si nu undeva in strainatate, unde se intampla sa studieze sau sa munceasca. Si unde traiesc, pentru ca la ei in tara nu mai aveau nicio perspectiva.

Ne-am reamintit vineri seara de Tiananmen şi Taksim! Şi de „mineriada” din Bucureşti din iunie 1990. Atunci, liderii post-comunişti au chemat în capitala mii de ortaci pentru a-i ajuta sa-şi consolideze puterea, după răsturnarea regimului Ceauşescu. „Minerii” au avut sarcina să le închidă gura opozanţilor liberali ai noului regim: au fost vizaţi mai ales politicieni de opoziţie, studenti, intelectuali. Ceea ce s-a şi reuşit atunci, cu o brutalitate de nedescris!

Acum au fost politiştii şi jandarmii cei care au îndeplinit o sarcina similară, făcând uz nenecesar de forţă împotriva demonstranţilor paşnici. De neînchipuit într-o democraţie! Repetăm, ca să se înţeleagă mai bine: nu a fost o operaţiune a jandarmilor împotriva unor manifestanţi radicali de dreapta sau de stânga predispuşi la violenţe, aşa cum s-a mai văzut prin diverse ţări din Europa. A fost o declaraţie deschisă de război împotriva propriului popor! Vinovat pentru această este fără îndoială guvernul. Şi Liviu Dragnea, şeful social-democraţilor aflaţi la guvernare. Dragnea nu are voie să ocupe poziţia de premier, pentru ca a fost condamnat definitiv penal pentru manipularea alegerilor. Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, el controlează practic fiecare pas al cabinetului de la Bucureşti. Numeroşi ministri şi demnitari – inclusiv şefa de la Interne – provin din regiunea de baştină a lui Dragnea, unde acesta a fost şef de consiliu judeţean, un fel de „baron” al locului. Aceşti oameni din jurul lui îi sunt loiali pe veci „stapânului” lor. Sub mantia protectoare a democraţiei parlamentare, ei şi-au subordonat pas cu pas justiţia şi toate instituţiile statului.

Acum toate acestea trebuie să se sfârşească! Democraţia funcţionează altfel! Trebuie oprită destructurarea statului operată de acest Dragnea şi de camarila lui. Cei responsabili pentru folosirea brutală a forţei la manifestaţia de vineri 10 august trebuie aduşi în faţa justiţiei. Preşedintele liberal Klaus Iohannis are la dispoziţie toate instrumentele prevăzute de Constituţie pentru a-şi elibera ţara din ghearele cleptocraţilor. El se bucură în acest sens de sprijinul majoritatii românilor din ţară şi din afara ei. Au dovedit acest lucru foarte clar cei 100.000 de demonstranţi prezenţi vineri la Bucureşti şi în celelalte oraşe mari ale României.

surse: dw.com, aktual24.ro

sursa foto: Facebook

Reclama ta aici!

Vocea Naţională este un site cu acoperire națională ce vine cu un proiect nu doar unic, dar care pune accent pe calitatea informaţiei, dorințelor fanilor noștri, și, cel mai important, oferă garanția unui impact în rândul clienților pe care vi-i doriți să acceseze compania dumneavoastră.

Abonați-vă la newsletterul nostru!

Comments are closed.