Press "Enter" to skip to content

România câștigă campionatul mondial de robotică din Houston!

România scrie istorie și devine din nou campioană mondială la robotică, în SUA. 

Echipa de robotică A.I. Citizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani a câştigat Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge, care a avut loc în Houston, Texas.

Echipa din Focșani, sub coordonarea profesorului Tiberiu Oprea, a reușit să ajungă în finala competiției împreună cu alte două echipe: The Clueless din San Diego, California și Texpand din Cape Town, Africa de Sud, unde AICitizen a fost desemnată echipa Căpitan.

O altă echipă românească, Ro2D2 din Ploiești, a ajuns și ea în finală, formând o alianță cu RoboKings Aurum din Sunshine Coast, Australia și Hawk din Richmond Hill, Ontario, Canada, ploieștenii ocupând de asemenea rolul de echipă Căpitan.

Alianța condusă de echipa căpitan AICitizen a triumfat în finală cu scorul de 400 la 374.

Componența echipei AICitizen include 12 elevi: Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ștefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan și Tudor Deian Bernovici, coordonați de profesorul Tiberiu Oprea.

La Campionatul Mondial de robotică First Tech Challenge din SUA, competiția a adunat peste 200 dintre cele mai performante echipe de robotică din lume.

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries