Press "Enter" to skip to content

Șase muncitori de la Şantierul Naval din Galaţi au câştigat Campionatul Mondial de Sudură, organizat în China

Sudorii români sunt cei mai buni din lume! 6 muncitori de la Şantierul Naval din Galaţi au câştigat Campionatul Mondial de Sudură, organizat în China. Tinerii s-au luptat pentru locul I cu aproape 400 de sudori din întreaga lume.

Tinerii de la Şantierul Naval din Galaţi au demonstrat în China calități și aptitudini care le-au facilitat câștigarea Campionatului Mondial de Sudură. Pentru obținerea locului I, cei șase muncitori români s-au luptat cu aproximativ 400 de sudori din întreaga lume.

Echipa României s-a întors cu trofeul pe echipe, dar și cu mai multe medalii de aur, argint și bronz, la toate categoriile concursului. “Nu m-am pregătit foarte mult pentru procedeul la care am luat locul I, cel mult două săptămâni”, spune Andrei Broască, din echipa României, potrivit tvr.ro.

Damen Galați (fost Șantierul Naval Galați) este un șantier naval din România înființat în anul 1897.

Prima atestare documentară este din anul 1565 când, potrivit unui firman otoman, adresat domnitorului Alexandru Lăpușneanu rezultă că la Galați exista un mic atelier pentru reparații navale, lucru pe care îl atestă și Dimitrie Cantemir, în 1711 în Descriptio Moldavie. Mai apoi, Ruggero Giosepe Boscovich nota în 1784 că a văzut la Galați «un vas foarte mare de tipul acelora pe care turcii le numesc caravele, vas care era în șantier, gata să fie lansat».

 

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries