Press "Enter" to skip to content

FELICITĂRI. România a obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică

Echipa României a obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz, precum și două mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca, unde s-a clasat pe locul 33 din 110 țări participante.

Liderul echipei României, Cătălin Gherghe, a declarat, joi, că Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca a fost una grea.

”Echipa României a obținut o medalie de aur, prin Ioan Andrei Nicolae, una de argint, prin Ciprian Mircea Bonciocat, și două de bronz, prin Edis Memiș și Mihnea Gabriel Doica, dar și două mențiuni de onoare, pentru ceilalți doi membri, Antonie Ciocan și Radu Alexandru Iacob. Rezultatul obținut este unul mulțumitor, iar medalia de aur este onorantă. Olimpiada nu a fost foarte simplă, a fost una grea, iar problemele nu au fost ușoare”, a spus Gherghe, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, cu puțină șansă, România putea obține un rezultat mai bun, în condițiile în care medalia de argint a fost la un punct de medalia de aur, iar Antonie Ciocan, premiat cu mențiunea de onoare, a fost la un punct sub medalia de bronz.

România s-a clasat pe locul 33 din 110 țări participante. Olimpiada Internațională de Matematică se desfășoară în perioada 3 – 14 iulie la Cluj-Napoca.

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries