Clujul găzduiește de azi Olimpiada Internaţională de Matematică

Clujul găzuiește de azi Olimpiada Internaţională de Matematică Clujul găzuiește de azi Olimpiada Internaţională de Matematică

Duminică are loc, la Cluj-Napoca, ceremonia oficială de deschidere a celei de a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică. La ceremonie este așteptat să participe și președintele Klaus Iohannis.

Aproximativ 1.500 de participanţi din peste 100 de ţări de pe cinci continente vor lua parte la Olimpiada Internaţională de Matematică.

Preşedintele României, Klaus Iohannis,  va participa la deschiderea Olimpiadei Internaţionale de Matematică de la Cluj Napoca ”Preşedintele României, Klaus Iohannis, se va afla duminică, 8 iulie, în municipiul Cluj-Napoca, unde va participa la ceremonia oficială de deschidere a celei de-a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică. Evenimentul, care se desfăşoară în perioada 3-14 iulie a.c., reprezintă cea mai veche şi cea mai prestigioasă competiţie din domeniul ştiinţelor adresată elevilor de liceu, prima ediţie având loc în România, în anul 1959. Prin organizarea în ţara noastră a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, s-a dorit marcarea simbolică a Centenarului Marii Uniri, anul acesta la Cluj-Napoca fiind prezenţi aproximativ 1.500 de participanţi din peste 100 de ţări, de pe cinci continente”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.