Performanță deosebită: România, campioană mondială la robotică

Performanță deosebită România, campioană mondială la robotică Performanță deosebită România, campioană mondială la robotică

Echipa de robotică RobotX Hunedoara a reuşit o performanţă importantă pentru ţara noastra la Olimpiada FIRST Global Challenge 2018 din Mexic.

”Sincer încă nu realizez faptul că am câştigat atât de multe lucruri, ceea ce m-a surprins foarte mult a fost premiul Einstein Award, la care nu ne-am aşteptat, a venit dintr-o dată. Acest premiu a venit după decernarea premiului de câştigător al finalei. Nu ne venea să credem, fiindcă Einstein Award-ul este cel mai important lucru”, spune Darius Lorinczi, de la echipa RobotX Hunedoara, citat de Digi24.

Au reusit sa construiasca cel mai bun robot din competitie in mai putin de trei luni: „Robotul trebuie sa ia obiecte de diverse forme si diverse dimensiuni si sa le duca cat de repede se poate in alte locuri, uneori si la alta inaltime, tot concursul era o metafora legata de energie, avea de alimentat diverse centrale electrice, fie ca era vorba de panouri solare, turbine de vant, centrale de combustie sau centrale nucleare, totul contra cronometru si contra adversarilor tai”, explica Mircea Nistor, antrenorul tehnic al echipei RobotX Hunedoara.

România a câștigat atât Premiul Albert Einstein pentru excelență, acordat echipei cu cei mai performanți roboți, clasându-se pe primul loc și în clasamentul pe puncte.

Foto: digi24.ro