Performanţă istorică! Tibi Uşeriu a câştigat pentru a treia oară consecutiv Ultramaratonul Arctic.

Ultramaratonul Arctic Performanţă istorică

Tibi Uşeriu a câştigat pentru a treia oară consecutiv Ultramaratonul Arctic, una dintre cele mai dure curse de pe mapamond.

Uşeriu a rezistat eroic în cel mai dur maraton din lume, desfăşurat în condiţii extreme la Cercul Polar. Tibi a triumfat vineri dimineaţă în Canada după o cursă de şapte zile, înfruntând temperaturi de până la minus 38 de grade Celsius şi vânt care a suflat cu aproape 100 de kilometri pe oră.

Tibi Uşeriu a parcurs peste 380 de mile în mai puţin de 173 de ore şi a suportat condiţii extreme de temperatură, suferind degerături şi umflături ale feţei, dar nu a abandonat. „Am terminat! Măi, am intrat într-o furtună, patru ore, ai de capu’ meu! O fost cât pe ce să mă scoată ăştia! Deci o fost ceva… ai de capu’ meu! La mişto… o fost cireaşa de pe tort!

Mă bucur c-am terminat-o. Îi mult, mult mai grea decât ce-o fost înainte. Dec ultima parte, asta de 160 de kilometrim îi numai urcări şi coborâri, exact ca prima, după aia aproape 300 de kilometri de ice-road, ceea ce m-o mâncat. Dar aşa, per total, e mult, mult mai grea decât ce-o fost în anii trecuţi. Dar na, de asta am venit: să o termin, şi mă bucur şi că am câştigat-o.

Mulţumesc celor care m-or urmărit, vouă că mă suportaţi, sponsorilor care m-au ajutat şi mă ajută în continuare, şi să ne vedem cu bine, acasă! Cu drag! Mă pun, că îs praf. Deci, de fiecare data cred că-s mai praf decât am fost ultima dată”, a spus Tibi într-o convorbire telefonică relatată pe pagina de Facebook, Tasuleasa Social.

sursa foto: Facebook

Ultramaratonul Arctic
Tibi Uşeriu a câştigat pentru a treia oară consecutiv Ultramaratonul Arctic, una dintre cele mai dure curse de pe mapamond.