Press "Enter" to skip to content

7 mai 1986: Echipa de fotbal Steaua București a cucerit, pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, Cupa Campionilor Europeni.

7 mai 1986: Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni la fotbal. ”Eroul de la Sevilla”, Helmuth Duckadam a apărat patru lovituri de departajare!

Echipa de fotbal Steaua București câștiga, la 7 mai 1986, Cupa Campionilor Europeni la fotbal, aflată atunci la a 31-a ediție, pe stadionul ”Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla, Spania, după ce învingea în finală pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturile de departajare.

HTML Image as link
Qries

30 de echipe au luat startul în Cupa Campionilor Europeni 1985-1986. 28 au jucat în primul tur, iar în al doilea au intrat în competiție și Anderlecht Bruxelles (Belgia), calificată direct prin excluderea campioanei Angliei, Everton, și câștigătoarea ediției precedente a CCE, Juventus Torino (Italia)

Aceasta reprezintă cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc la nivel de club, pe care Steaua București o putea repeta în 1989, când a jucat din nou finala competiției, dar a fost învinsă clar de formația italiană AC Milan cu 4-0.

HTML Image as link
Qries

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries