Press "Enter" to skip to content

Fotografii fabuloase realizate de un român în interiorul instrumentelor muzicale

Adrian Borda nu cântă niciun instrument muzical. Dar asta nu înseamnă că nu le poate folosi pentru a ne fascina. Ca un experiment artistic, Borda a început să le tragă din interior, iar vederea din interior este la fel de mistică ca notele care ies de acolo. 

“Locuiesc în Reghin, România, numit și orașul viorilor”, a spus Adrian pentru Bored Panda. „Majoritatea viorilor din țara noastră sunt făcute aici. Sunt un pictor suprarealist și multe dintre tablourile mele conțin teme de vioară. ” 

HTML Image as link
Qries

„Nu știu prea multe despre instrumentele pe care le-am fotografiat deja, erau rupte, deschise pentru reparații, așa că am putut să introduc camerele în interiorul lor. Primul care l-am filmat a fost un contrabas pe care l-am găsit în magazinul unui prieten. Al doilea a fost un violoncel foarte vechi din vremurile lui Napoleon pe care l-am găsit în orașul Amiens, într-o casă a regizorului de orchestră, Dominique Leroy. ” 

Adrian a găsit cea mai mare parte a inspirației pentru proiect într-o campanie de promovare a orchestrei Filarmonicii din Berlin. „Habar nu aveam cum au fost făcute imaginile și nici nu eram sigur dacă erau fotografii sau redări digitale, așa că acest proiect a fost o adevărată provocare. Am avut câteva încercări macro ultra-largi înainte să apară lentile specializate, cum ar fi macro-ul Laowa de 15 mm. ” 

„A fost o provocare foarte drăguță și distractivă pentru a crea atmosfera potrivită în interior. O singură dată, am folosit praf de lemn, iar cea mai bună lumină a fost un bec din tavan. Am mutat violoncelul în jurul casei pentru a mă juca cu diferite unghiuri de lumină. Sper că seria va continua, intenționez să fotografiez mai multe instrumente și alte obiecte interesante din perspective neobișnuite. “

Imaginile sunt surprinse în interiorul instrumentelor muzicale.Foto: Adrian Borda / adrianborda.com

Publicată de Vocea Națională pe Vineri, 5 iunie 2020

descoperiți mai mult: adrianborda.com | Facebook | 500px

HTML Image as link
Qries

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries