Români, maghiari și rromi, „Uniți sub tricolor”. „Doina Oltului”, la Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc

Români, maghiari și rromi, „Uniți sub tricolor”. „Doina Oltului”, la Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc Români, maghiari și rromi, „Uniți sub tricolor”. „Doina Oltului”, la Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc

Ansamblul Folcloric Profesionist Doina Oltului participă în aceste zile la un eveniment de excepție- „Uniți sub tricolor”, realizat de Niculina Merceanu.

Ansambluri folclorice și artiști din întreaga țară, din regiunile istorice ale României, artiști români, maghiari și rromi, s-au reunit pentru a transmite un mesaj al normalității: „Uniți sub tricolor”, manifestare culturală realizată de Niculina Merceanu.

Pe scenă vor evolua Ansamblul Folcloric Profesionist „Doina Oltului” din Slatina, Ansamblul Folcloric Profesionist „Rapsodia Călimanilor”, din Topliţa, „Trişcaşii din Leşu”, judeţul Bistriţa-Năsăud, Grupul vocal „Izvoraşul’ din Drobeta-Turnu Severin, Grupul de dans „Gi RROMANO”, din Eliseni, comuna Secuieni (judeţul Harghita), dar şi formaţia de dansuri populare maghiare „Tenyeres Talpas” din Sândominic (judeţul Harghita).

De asemenea, se vor prezenta publicului artiştii de muzică populară Mariana Deac, Ionuţ Fulea, Domnica Dologa, Iuliana Chelu, Mariana Morcan, Florina Trif, Ion Creţeanu şi Ştefan Vlad, dar şi actorul Claudiu Pintica, de la Teatrul ARARAT din Baia Mare.

Realizatoarea evenimentului cultural, Niculina Merceanu, preşedinte al Asociaţiei „La noi la români”, a declarat pentru AGERPRES că ideea spectacolului este atât de a pune în valoare identitatea naţională, valorile şi cultura tradiţionale în anul Centenarului Marii Unirii, cât şi de a transmite un mesaj de bună convieţuire.