Press "Enter" to skip to content

Tunelul Iubirii, comoara ascunsã a României

În inima județului Caraș-Severin, natura își bucură turiștii cu un loc de basm. Un tunel, săpat de trenuri, în vegetaţie, de-a lungul anilor. Acum, pe acolo nu mai trece nicio garnitură de vagoane, iar locul a devenit un rai al îndrăgostiţilor şi al fotografilor.

Porţiunea de pădure din Caraş-Severin este considerată unul dintre cele mai romantice locuri din România. Locul este frumos primăvara, vara şi toamna. Ferit de paşii turiştilor, locaţia se conservă natural, iar bolţile de crengi şi frunze înverzesc tunelul în fiecare an. Calea ferată Caransebeş-Băuţari-Subcetate este una de tip secundar. Linia neelectrificată a fost inaugurată la 11 noiembrie 1908 pe tronsonul între Caransebeş şi Băuţari, iar la 1 mai 1909 între Băuţari şi Subcetate. Datorită diferenţelor de nivel, pe distanţa Băuţari (CS) şi Sarmizegetusa Ulpia Traiana (HD), circulaţia trenurilor se efectua pe o linie cu cremalieră. Între 1908 şi 1978, pe traseul dintre cele două localităţi, tracţiunea vagoanelor a fost efectuată de locomotive cu aburi. În anul 1978 această linie a fost închisă circulaţiei trenurilor de călători. Cel de-al doilea tronson de cale ferată cuprins între Sarmizegetusa şi Haţeg a fost închis în 1995, iar în anul 2000 linia dintre Băuţari şi Haţeg a fost dezafectată şi trecută în conservare în domeniul Societăţii de Administrare Active Feroviare (SAAF). Astăzi, între Caransebeş şi Băuţari circulă trenuri de călători şi marfă, iar între Haţeg şi Subcetate, doar ocazional, trenuri de marfă.

HTML Image as link
Qries

Acest loc minunat se afla paralel cu drumul național DN68 între localitățile Glimboca si Obreja ambele situate în județul Caraș-Severin la o distanțe de 14 km de orașul Caransebeș învecinatate cu județul Hunedoara. Coordonatele GPS exacte ale obiectivului turistic sunt 45.481366 si 22.280387 , iar coordonatele GPS ale drumului principal cu cel secundar (de țară), unde trebuie să iesiți cu mașina în câmp sunt 45.484083, 22.277719

Tunelul Iubirii, comoara ascunsã a României Foto
Tunelul Iubirii

Sursa foto: Florin Avramescu

 

 

HTML Image as link
Qries

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries