Press "Enter" to skip to content

Un MEDIC sibian a intrat în CARTEA RECORDURILOR. Lumea medicală e uluită!

Săptămâna trecută, Academy of World Records a atestat recordul mondial în intervenția de la Sibiu a Conf. Dr. Victor Costache, aceasta devenind prima operație complexă de disecție de aortă tratată endovascular.

Intervenţia de endoprotezare crosa aortică şi aortă toracică descendentă cu stentgraft „Bolton Medical Relay” prin abord chirurgical femural bilateral a fost realizată de echipa Heart Team la Spitalul European Polisano Medlife, formată din medicii chirurgi conf. dr. Victor Costache, dr. Felix Farcaş, dr. Anca Chitic şi anestezist dr. Sorin Ilie.

Doctorul Victor Costache a abolvit Facultatea de Medicină din Iaşi, în anul 1998. După primul an de rezidenţiat în chirurgie toracică, a plecat în Franţa la Spitalul Universitar din Toulouse, unde a reuşit la concursul francez de rezidenţiat în chirurgie cardiovasculară. În 2008, după 7 ani de stagii de specialitate în centrele din Toulouse şi Grenoble, a reuşit la examenul francez de medic specialist chirurgie cardiovasculară şi toracică, fiind actualmente doctor în medicină.

HTML Image as link
Qries

Între 2008 şi 2009 dr. Costache a practicat chirurgia cardiacă la Institutul Inimii din Quebec, unde s-a specializat în chirurgia cardiac minim-invazivă şi TAVI.

După nouă ani de activitate în spitalele universitare din Grenoble şi Toulouse, unde a realizat toată gama de intervenţii pe cord deschis şi s-a supraspecializat în transplantul cardiac şi pulmonar, dr. Costache a acceptat provocarea de a deschide, în 2010, împreuna cu doi reputaţi chirurgi din cel mai mare centru privat din Franţa, Grupul Tonkin din Lyon, primului centru public-privat din Annecy, Franţa. Dr. Costache a fost coordonatorul serviciului public din Annecy timp de trei ani.

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries