Preţ record pentru o lucrare a lui Constantin Brâncuşi care devine astfel al doilea cel mai bine vândut sculptor din lume. „Tânără sofisticată”, vândută cu 71 de MILIOANE dolari

Preţ record pentru o lucrare a lui Constantin Brâncuşi care devine astfel al doilea cel mai bine vândut sculptor din lume. Tânără sofisticată, vândută cu 71 de MILIOANE dolari Preţ record pentru o lucrare a lui Constantin Brâncuşi care devine astfel al doilea cel mai bine vândut sculptor din lume. Tânără sofisticată, vândută cu 71 de MILIOANE dolari

Lucrarea „La Jeune Fille Sophistiquée (Portrait de Nancy Cunard/Tânără sofisticată)” de Constantin Brâncuşi vândută marţi seara de casa de licitaţii Christie’s din New York a stabilit un nou record pentru artistul român care devine astfel al doilea cel mai bine vândut sculptor din lume.

Sculptura a stabilit un nou record de preţ pentru o creaţie a artistului român, informează ediţia online a cotidianului american The New York Times, conform Agerpres.

Trei colecţionari au licitat pentru această sculptură din bronz polizat, o lucrare intitulată “La Jeune Fille Sophistiquee (Portrait de Nancy Cunard)”. Opera de artă are o înălţime de 78 de centimetri şi este montată pe un soclu din marmură. Potrivit casei Christie’s, opera de artă a fost achiziţionată de un colecţionar care a licitat prin telefon şi care a garantat un preţ de vânzare stabilit înainte de licitaţie, acceptând apoi să achite şi taxe şi comisioane în valoare de 190.000 de dolari.

Potrivit The New York Times, această vânzare din cadrul sesiunii „Evening Sale of Impressionist and Modern Art” a stabilit, astfel, un nou record la licitaţii pentru lucrările lui Constantin Brâncuşi, un român de care suntem mândri.

Anterior, cea mai scumpă lucrare a sculptorului român a fost ”Muza adormită” vândută, anul trecut, cu 51 de milioane de dolari.