Press "Enter" to skip to content

“Tânără sofisticată” a lui Brâncuşi, la licitaţia la Christie’s, estimată la peste 70 de milioane de dolari

Recent, Casa Christie’s din New York a anunţat scoaterea la licitaţie, în 15 mai, în cadrul şedinţei de seară a sesiunii Impresionism şi Artă Modernă, a unei sculpturi rare a lui Constantin BrâncuşiTânără sofisticată, realizată în bronz în 1932. Prima versiune, în lemn, data din 1925-27. Aceasta a servit la turnarea exemplarului unic. Apărută pentru prima dată într-o vânzare publică, lucrarea, estimată la 70 de milioane de dolari.

“La jeune fille sophistiquée”, un portret stilizat al scriitoarei Nancy Cunard realizat din bronz pe un soclu de marmură., este evaluat la 70 de milioane de dolari. Statuia a fost concepută în 1928 şi turnată în 1932.

Este unul dintre puţinele bronzuri ale lui Brâncuşi care nu se află într-un muzeu. A făcut parte din colecţia soţilor Stafford, care au cumpărat-o direct de la Brâncuşi în 1955, iar acum va fi scoasă la licitaţie de casa Christie’s din New York. Moştenitorii soţilor Stafford spun că vor dona suma obţinută în scopuri caritabile

Sculptura ar putea obţine un preţ record, dat fiind că anul trecut, “Muza adormită”, o statuie din marmură realizată de Brâncuşi în 1913, s-a vândut la licitaţie cu peste 57,3 milioane de dolari. “La jeune fille sophistiquée” ar putea obţine un preţ chiar mai mare.

Casa Christie’s din New York; Constantin Brâncuşi; Tânără sofisticată; Nancy Cunard
“Tânără sofisticată”

Sursa: Pro TV

 

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries