Press "Enter" to skip to content

5 oraşe fermecătoare ale României

SUCEAVA, BUȘTENI, SIGHIȘOARA, SIBIU, BISTRIȚA

HTML Image as link
Qries

Pentru a-i convinge pe turiştii străini că România înseamnă mai mult decât capitala Bucureşti, reprezentanţii site-ului ba-bamail.com au întocmit un top al celor mai fermecătoare localităţi din ţara noastră, amintind, în dreptul fiecăreia, câteva dintre motivele pentru care merită vizitate.

“Există nenumărate motive pentru a vizita România şi capitala Bucureşti. Totuşi, puţini turişti aleg să meargă în afara marilor zone urbane, pentru a descoperi frumuseţea şi farmecul ascuns al oraşelor mici şi liniştite. Pentru a corecta această situaţie, vă invităm să cunoaşteţi 14 destinaţii mici care merită să fie vizitate şi care vă vor garanta o vacanţă de neuitat. Din zona de nord, în cea de sud, de la staţiunile montane, oraşele vechi de mii de ani, veţi descoperi că România înseamnă mai mult decât credeaţi”, spun autorii clasamentului.

Suceava

SUCEAVA: Odată ce ați intrat în acest oraș veți înțelege rapid un fapt simplu: ați ajuns în județul voievozilor. Suceava a fost capitala Principatului Moldovei între anii 1348 şi 1565, iar măreția care la caracterizat nu a dispărut. Aici veți găsi Biserica Sf. Gheorghe, un vechi cimitir evreiesc din secolul al XIV-lea, rămășițele castelului și cetății lui Ștefan cel Mare (domnitorul Moldovei între anii 1433-1504) și o multitudine de exemple de stil arhitectural unic pentru această țară.
Bușteni

BUȘTENI: Acest mic oraș, situat în centrul României, are aproximativ 10.000 de locuitori la poalele Munților Bucegi. Numele său înseamnă „trunchiuri de copaci”, iar abundența naturii verzi sălbatice în jurul lui nu lasă nici o îndoială cu privire la sursa de inspirație care a condus la alegerea unică a numelui. Activitățile în aer liber pot fi savurate pe tot parcursul anului, cum ar fi drumeții în timpul verii și o mulțime de schi în timpul iernii.

SIGHIȘOARA: Bine ați venit în Țara Sfântă a Transilvaniei din România! Primii coloniști au sosit în secolul al III-lea d.Hr.în Sighșoara. De-a lungul anilor, orașul a devenit unul dintre cele mai importante centre comerciale din Transilvania și a fost, de asemenea, casa domnitorului exilat Vlad Țepeș, care a fost o sursă majoră de inspirație pentru poveștile populare despre vampirul celebru Contele Dracula . Dacă intenționați să vizitați locul, ar trebui să faceți acest lucru în luna iulie, când un imens festival medieval are loc în centrul impresionantului oraș vechi.

Sibiu

SIBIU: Sibiu este cel mai mare oraș de pe această listă și are peste 150.000 de locuitori, dar merită menționat, pentru că este unul dintre cele mai importante orașe din Transilvania și capitala județului Sibiu. Acesta este un loc care va satisface toate așteptările dvs. din România simplă și rurală, deoarece patrimoniul orașului stabilit de sași în Evul Mediu este foarte vizibil până în prezent. În timpul sejurului dvs. puteți vizita cel mai vechi muzeu din România, Muzeul Național Brukenthal, puteți vedea clădirile impresionante din turnul clopotniței din biserica orașului, puteți să vă plimbați printr-un parc din secolul al XVI-lea și să vă bucurați de numeroasele delicatese ale bucătăriei locale.

Bistrița

BISTRIȚA: Acest oraș mic este situat pe malul unui râu cu același nume și este situat în apropierea platoului transilvan al lanțului carpatic. Acest lucru înseamnă că nu există lipsă de puncte minunate de vedere pe peisajele din jurul acestui mic oraș. La mică distanță de mers cu mașina veți găsi câteva stațiuni balneare și de agrement, centrul de vinuri al provinciei și cea mai adâncă peșteră din România, ajungând la o adâncime de 1.568 de metri. Deși vizitarea tuturor acestor locuri este foarte tentantă, atmosfera relaxată și încântătoare a Bistriței face cu siguranță dificilă plecarea.

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries