Press "Enter" to skip to content

Mai multe țări europene au decis să suspende vaccinările cu AstraZeneca, România NU.

Mai multe țări europene au anunțat luni că vor suspenda, ca măsură de precauție, folosirea vaccinului împotriva Covid-19 al companiei AstraZeneca, din cauza unor posibilele efecte adverse, relatează Deutsche Welle și The Independent. Germania, Franța, Italia și Spania au decis să oprească imunizările pentru o anumită perioadă de timp. Măsura vine după suspiciuni legate de apariția unor tromboze la persoanele vaccinate. AstraZeneca a transmis, însă, că nu există dovezi științifice care să ateste o legătură între vaccinarea cu serul produs de companie și un risc crescut de tromboze.

România va continua vaccinarea cu AstraZeneca, au decis reprezentanţii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

„În urma analizării rapoartelor de reacții adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanții din cadrul instituțiilor mai sus menționate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de față la nivel european”, se arată într-un comunicat CNCAV.

surse articol: digi24.ro

sursă foto: Anadolu Agency

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries