Press "Enter" to skip to content

România a obținut primul loc pe naţiuni la Olimpiada de Informatică a Ţărilor din Europa Centrală 2023

România își înscrie numele cu mândrie pe harta excelenței în domeniul informaticii la nivel european. Participanții noștri s-au întors acasă cu medalii și recunoaștere internațională după ultima competiție din Germania.

Magdeburg, Germania – România a obținut o realizare impresionantă la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală 2023, desfășurată în orașul Magdeburg. Conform anunțului făcut de Ministerul Educației, țara noastră ocupă locul I în clasamentul pe națiuni, o distincție care evidențiază excelența și dedicarea tinerilor informaticieni și a mentorilor lor.

Echipa României a avut următoarele rezultate remarcabile:

  • Locul I absolut şi medalie de aur – Luca Perju Verzotti, de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu Bucureşti
  •  Locul III și medalie de aur – Alexandru Raul Todoran, de la Liceul Teoretic Aurel Vlaicu Orăştie
  • Medalie de argint – Andrei Robert Ion, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti
  • Medalie de bronz – Alexandru Luchianov, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti

Profesorii care au condus și au pregătit această echipă de succes au fost Petru Simion Oprița, de la Liceul Regina Maria, Dorohoi și Bicsi Lucian, de la Universitatea București, Facultatea de Matematică. Recunoașterea și aprecierea pentru munca lor în pregătirea viitoarelor talente în domeniul informaticii sunt esențiale.

Reprezentanții Ministerului Educației au transmis un mesaj de felicitări pentru elevi și pentru profesorii care i-au pregătit, subliniind importanța susținerii performanței în educație: ”Felicitări elevilor și profesorilor care i-au pregătit! Recunoștință tuturor celor care susțin performanța în educație!”

sursa foto: Ministerul Educației

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries