Press "Enter" to skip to content

NEPĂSARE. Cum își bate joc Orban de producătorii din piețe.

Deciziile autorităților i-a șocat pe cei mai mulți și îi va aduce pe majoritatea la sapă de lemn în perioada ce urmează. 

Scandalul piețelor – pe o parte se cer soluții, pe alta se iau hotărâri decisive și în detrimentul producătorilor de fructe și legume. Premierul României le-a cerut prefecților  soluții urgent pentru protejarea producătorilor români, iar în timpul acesta guvernul a anunțat că piețele care funcționează în spații închise s-au închis.

Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România a solicitat ca toate pieţele agroalimentare permanente din ţară să rămână deschise, iar măsurile de restricţionare a activităţilor să fie luate punctual, acolo unde se constată că administratorii nu respectă măsurile pentru prevenirea şi combaterea COVID-19. 

Să nu uităm că în pieţele agroalimentare îşi desfăşoară activitatea un număr mare de producători agricoli şi comercianţi, activităţile comerciale desfăşurate constituind o verigă importantă în economia ţării. 

În situaţia în care pieţele se vor închide, Val Vâlcu susține că producătorii agricoli nu vor avea unde să-şi vândă fructele şi legumele, iar pierderile financiare se vor resimți puternic în 2021. 

„Este un moment important pentru agricultorii români. Oamenii cumpără legume pentru conservele de iarnă. Vor fi sub semnul întrebării afacerile a sute de oameni. În loc să fie închise piețele, s-ar putea trimite polițiști pentru a fi supravegheată respectarea regulilor de distanțare. Este o nedreptate uriașă! Pentru că nu ești în stare să impui ordinea, atunci închizi?! În continuare, roșiile olandeze și strugurii turcești se găsesc în supermarket”, a spus Val Vâlcu, adăugând ulterior: „Am văzut oameni în supermarketuri care își scoteau masca. Nu a închis nimeni nimic. Este o nedreptate strigătoare la cer!”

„De ce îi distrugi pe producătorii români?! De ce îi pui în genunchi în fața marilor lanțuri de aprovizionare?!”, a continuat jurnalistul. 

https://www.facebook.com/szigeti.eva.37/posts/4036102503073719
https://www.facebook.com/adrian.caciu/posts/3406804689406723

sursa foto: Chestiunea Zilei

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries