Press "Enter" to skip to content

Performanță. Medalia de AUR pentru ROMÂNIA la Jocurile Olimpice de Tineret la JUDO

Adrian Șulcă a câştigat medalia de aur cu o victorie istorică la Buenos Aires, reușind să îl învingă pe cehul Martin Bezdek. 

La Buenos Aires, în semifinale, Adrian Șulcă l-a învins pe campionul Slovaciei, Alex Barto, la categoria 81 de kilograme. A fost o victorie prin ippon pentru românul în vârstă de 17 ani.

„M-a impresionat foarte mult performanţa acestui baiat de 17 ani. Acum un an antrenorul japonez a venit la mine şi mi-a spus: «Domnule preşedinte, băiatul acesta este foarte harnic». Eu ştiam detalii despre el, vine dintr-o familie extrem de săracă, cei de la Cluj, împreună cu Florin Bercean l-au ajutat, şi uite că şi România şi judo-ul au de câştigat”, menționează Cosmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, potrivit Realitatea.net.

Judo este un sport tradiţional japonez derivat din jujitsu, tehnica de luptă datând din antichitate, de pe vremea samurailor. Judo modern s-a dezvoltat din 1880, dar a fost prezentat în premieră la Jocurile Olimpice din 1964, iar întrecerile feminine au fost introduse în 1992.

HTML Image as link
Qries

foto: Observator.net

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries