Press "Enter" to skip to content

România a devenit cel mai mare producător de nuci din Europa.

România a devenit cel mai mare producător de nuci al Europei. Țara noastră a avut în producția și recolta de nuci doi ani cu randamente record, iar producțiile sunt în creștere ca urmare a majorării suprafețelor.

HTML Image as link
Qries

Producătorii de nuci din România se bucură de al doilea an consecutiv cu producții peste media ultimilor cinci ani, astfel că anul trecut am devenit cel mai mare producător al UE, după Franța și Italia, indică ultimul raport al Agenției pentru Agricultură al SUA, cel mai mare importator de nuci din Europa. Mai exact, în anul de marketing 2018/2019, producția locală este estimată la 44.000 de tone, față de 42.400 de tone Franța și 16.000 Spania. În 2016, România a avut o producție de 34.100 de tone, fiind al doilea cel mai mare producător european după Franța.

Circa 400 de hectare au fost cultivate în ultimii ani cu soiuri românești, iar alte 300 sunt în pregătire, scrie Economica.net

Cultivatorii români doresc să se unească într-o asociație pentru a investi într-un brand de țară și o unitate de procesare.

De asemenea, se caută un fond de investiții pentru cea mai mare livadă cu nuci din România.

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries