Press "Enter" to skip to content

A început Festivalul Internaţional de Carte Transilvania de la Cluj-Napoca. Ofertă de carte a peste 50 de edituri și întâlniri cu scriitori europeni

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) a început la Cluj-Napoca, evenimentul aducând în oraş peste 50 de edituri care îşi vor prezenta oferta de carte pe parcursul întregii săptămâni.

Manifestarea prilejuieşte publicului şi întâlniri cu scriitori străini sau români, precum şi conferinţe pe tema literaturii.

Unirea României prin cultură este subiectul unei alte dezbateri, care va avea loc de la ora 19,00, la care participă Basarab Nicolescu şi Bujor Nedelcovici, doi scriitorii români sosiţi din Franţa, după care va avea loc proiecţia filmului documentar „Marea Unire – România, la 100 de ani”, realizat de AGERPRES.

HTML Image as link
Qries

„Marea Lectură”: 10.000 de cititori în Unirii 

Printre proiectele speciale ale festivalului din acest an se numără aducerea la Cluj a peste 20 de scriitori români din 8 ţări europene, precum şi o încercare de stabilire a unui record Guinness, care va avea loc sâmbătă, 6 octombrie, când Festivalul Internaţional de Carte Transilvania îşi propune să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare număr de persoane, 10.000, care citesc pe rând aceeaşi carte.

Cea de a şasea ediţie a FICT are loc în perioada 2-7 octombrie 2018, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. 

surse: agerpres.ro, ziuadecj.realitatea.net

foto: Cluj.com

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries