Press "Enter" to skip to content

22 aprilie 1986 / a încetat din viață Mircea Eliade, personalitatea culturii române cea mai cunoscută şi apreciată în întreaga lume.

Mircea Eliade este personalitatea culturii române cea mai cunoscută şi apreciată în întreaga lume. El este, deopotrivă, un spirit românesc, cât şi un spirit universal. Învăţătura transmisă prin opera sa este actuală, dar şi perenă. Este foarte importantă pentru om, ca şi pentru umanitate.

Mircea Eliade (n.13 martie1907, București – d. 22 aprilie1986, Chicago) a fost istoric al religiilor, scriitor de ficțiune, filosof și profesor român la Universitatea din Chicago, din 1957, titular al catedrei de istoria religiilorSewell L. Avery din 1962, naturalizat cetățean american în 1966, onorat cu titlul de Distinguished Service Professor. Autor a 30 de volume științifice, opere literare și eseuri filozofice traduse în 18 limbi și a circa 1200 de articole și recenzii cu o tematică variată. Opera completă a lui Mircea Eliade ar ocupa peste 80 de volume, fără a lua în calcul jurnalele sale intime și manuscrisele inedite. Este membru post-mortem al Academiei Române (din 1990).

HTML Image as link
Qries

Dacă adevărul nu se află prin dragoste, oriunde s-ar afla el, nu mă interesează.” Mircea Eliade

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries