Press "Enter" to skip to content

7 mai 1986: Echipa de fotbal Steaua București a cucerit, pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, Cupa Campionilor Europeni


Pentru cei care vor să știe ce s-a întâmplat azi, 7 mai, de-a lungul anilor, am făcut o trecere în revistă a evenimentelor importante din această dată. Pe 7 mai 1986, Steaua București a câștigat, pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, Cupa Campionilor Europeni, după ce a învins în finală echipa FC Barcelona din Spania.

Echipele de atunci:

HTML Image as link
Qries

Steaua: Duckadam – Iovan, Belodedici, Bumbescu, Bărbulescu – Majearu, Boloni, Bălan, Balint – Lăcătuș, Pițurcă. Pe parcurs au mai intrat Anghel Iordănescu în locul lui Bălan și Marin Radu în locul lui Pițurcă.
Antrenor: Emeric Ienei

Barcelona: Urruticoechea – Gerardo, Migueli, Alexanko, Julio Alberto – Marcos, Schuster, Victor Munoz, Pedraza – Archibald, Carrasco. Pe parcurs au mai intrat: Moratalla în locul lui Schuster și Pichi Alonso în locul lui Archibald. Antrenor: Terry Venables.

Partida s-a disputat pe arena „Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla și a fost arbitrată de o brigadă din Franța, ce l-a avut la centru pe Michel Voutrot.

HTML Image as link
Qries

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries