Press "Enter" to skip to content

România s-a clasat pe locul 64 în lume la competitivitatea talentelor în 2018, de pe locul 55

România a coborât nouă locuri în Indexul Global Talent Competitiveness Index (GTCI) din 2018, care clasifică țările și orașele mari în ceea ce privește capacitatea acestora de a atrage, dezvolta și menține talente.

România se situează pe locul 64 din cele 119 țări intervievate, în scădere față de cel de-al 55-lea loc pe care la deținut anul trecut. Clasamentul a fost realizat pe baza a șase piloni: permiterea, atragerea, creșterea și păstrarea talentului, a competențelor profesionale și tehnice și a competențelor globale de cunoaștere.

O varietate de criterii se construiesc pentru fiecare pilon și acoperă printre altele relațiile dintre întreprinderi și guvern, ușurința de a face afaceri, cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare, ușurința de angajare, politicile pieței forței de muncă, câștigul creșterii, dezvoltarea angajaților și diferențele de câștiguri de gen.

În timp ce țara se străduiește mai bine să-și păstreze talentul, se pricepează mai puțin de capacitatea sa de a sprijini dezvoltarea angajaților.

În regiune, România se situează în spatele Republicii Cehe (locul 25), Slovenia (28), Bulgaria (47), Ungaria (52) și Ucraina (61). Elveția, Singapore și Statele Unite ale Americii ocupă primele trei poziții din index. Între timp, Bucureștiul se situează pe locul 68 din 90 de orașe pe capacitatea sa de a crește, atrage și menține talentul. Singurul oraș românesc în clasament este depășit de Praga (25), Budapesta (41), Sofia (63) și Belgrad (64). Zurich, Stockholm și Oslo conduc clasamentul orașelor.

Indicele a fost dezvoltat de INSEAD, Grupul Adecco și TATA Communications.

România se situează în clasamentul mondial pentru capacitatea sa de a-și păstra talentele

HTML Image as link
Qries

sursa: www.romania-insider.com

sursa foto: Jakub Jirsák – Fotolia

 

 

HTML Image as link
Qries

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries