Press "Enter" to skip to content

24 mai 1903: Este inaugurat Castelul Pelișor, locul unde inima Reginei Maria a bătut pentru ultima oară

Calendar istoric: 24 mai

1875: A fost constituit Partidul Național Liberal, printre membrii fondatori fiind: Ion C. Brătianu, M. Kogălniceanu, M.C. Epureanu.

1903: Este inaugurat Castelul Pelișor. Castelul Pelișor este un palat de mici dimensiuni construit pe domeniul castelului Peleș (în Valea Prahovei). Ridicat între 1899 și 1902 de arhitectul ceh Karel Liman și decorat de artistul vienez Bernhard Ludwig, castelul Pelișor a devenit, începând cu anul 1903, reședința de vară a principilor moștenitori ai României. A fost construit din dorința regelui Carol I, ca reședință a principilor moștenitori Ferdinand și Maria. (foto)

1914: A încetat din viață Pompiliu Eliade, istoric literar român. A a fost un istoric literar și un profesor român de limba franceză, membru al Ateneului Român și membru corespondent al Academiei Române din 21 mai 1912.

1990: A luat ființă, la București, Teatrul Masca, singurul teatru de gest, pantomimă și expresie corporală din România, condus de actorul și regizorul Mihai Mălaimare.

2011: A încetat din viață Fănuș Neagu, nuvelist, romancier, dramaturg român. A a fost un povestitor, memorialist, nuvelist, romancier și dramaturg român. A colaborat adeseori în cinematografie ca scenarist sau creator de dialoguri. A îndeplinit funcția de director al Teatrului Național din București (1993-1996); a fost ales membru corespondent al Academiei Române în 1993 și membru titular în anul 2001.

sursa: wikipedia.org

HTML Image as link
Qries

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries