Press "Enter" to skip to content

REVOLTĂTOR! Statuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe a fost vandalizată cu înscrisul „Trianon 1920” şi cu steagul Ungariei.

Vandalizarea a avut loc pe 4 iunie, în ziua în care se sărbătoreau 101 de la semnarea tratatului de la Trianon prin care se consfințea unirea Transilvaniei cu România, a transmis activistul Mihail Tărnăveanu într-o postare făcută sâmbătă pe Facebook, potrivit Hotnews.
„Soclul Statuii Voievodului Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe profanat, vopsit cu steagul Ungariei. Probabil au lucrat noaptea, pe furiş, după manifestarea solemnă a românilor din centrul oraşului… asta e replica lor provocatoare! Solicităm organelor de anchetă să-i găsească pe făptaşi şi Primăriei să înlăture grabnic urmele jalnice ale profanării” , a scris Mihai Tîrnoveanu.

Tot vineri, cu câteva ore înainte de manifestarea organizată de Asociaţia “Calea Neamului”, peste 200 de persoane de etnie maghiară au comemorat împlinirea a 101 ani de la semnarea “dictatului” de la Trianon, în cadrul unei adunări organizate de Consiliul Naţional Secuiesc în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, ambele acţiuni desfăşurându-se paşnic, fără incidente.

Tratatul de la Trianon a marcat unirea Transilvaniei cu România.

HTML Image as link
Qries

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries