Press "Enter" to skip to content

PERFORMANȚĂ. Georgeta Popescu a devenit azi prima campioană olimpică a României din istoria monobobului!

Zi mare pentru România. Sportiva română Georgeta Popescu a reuşit, duminică, să cucerească, duminică, medalia de aur în proba de monobob, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne, ediţia de iarnă. 

Georgeta Popescu va împlini 18 ani pe 13 aprilie. Trăiește în Câmpina, fiind legitimată la CSO Sinaia, unde este antrenată de Cezar Popescu. Mai are în palmares două titluri de campioană națională la monobob, categoria tineret, și de vicecampioană națională la bob două persoane, categoria seniori.

Este a doua medalie pentru România la această ediţie a Jocurilor Olimpice de tineret, după „bronzul” cucerit de Ramona Ionel, miercuri, în proba de sprint pe echipe mixte, la patinaj viteză. Proba de monobob a fost inclusă în premieră la Jocurile Olimpice de tineret, iar la JO 2022, de la Beijing, ediţia de iarnă, va deveni probă olimpică pentru seniori.

Delegaţia României cuprinde 35 de sportivi, la a treia ediţie desfăşurată a Jocurilor Olimpice de tineret, competiţie rezervată sportivilor sub 18 ani. Biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboard sunt cele zece dintre cele 16 probe, unde România are sportivi care concurează în Elveţia.

HTML Image as link
Qries
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Folympicromania%2Fposts%2F3470126509729046&width=500" width="500" height="707" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Foto: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

HTML Image as link
Qries

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries